Woensdag 01 Junie 2016

MIELIEBROOD SONDER SUIWEL EN SUIKER




LEWER 1 BROOD
BAKTYD : 50 MINUTE

375 ml water
375 ml mieliemeel
60 ml suiwelvrye margarien
250 ml koekmeel
30 ml versoeter
15 ml bakpoeier
2 ml sout
5 ml tiemie
1 blik gedreineerde pitmielies
3 geklitsde eiers

METODE :

Voorverhit oond tot 180 grade en smeer 'n broodpannetjie.
Kook die water en gooi dit oor die mieliemeel. Voeg margarien by en roer goed. Laat afkoel.
Sif koekmeel, bakpoeier en sout in aparte bak.
Voeg die tiemie en mielies by die afgekoelde mieliemeel. Voeg nou geklitsde eiers by en roer goed.
Roer die droë bestanddele by die mielie mengsel en giet mengsel in voorbereide broodpannetjie.
Bak 50 minute of tot toetspen skoon uitkom in middel van die brood. Laat koel heeltemal af voordat jy dit sny anders gaan dit breek.

Groete

Angelique

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking